- Szczegóły
- Patrycja Simińska
- Kategoria: Margonin - Krasnal Hałabała
- Odsłony: 247
W grupie Krasnala Hałabały odbyły się zajęcia otwarte dla rodziców. Są one jedną z wielu form współpracy przedszkola z rodzicami. Stanowią okazję do integracji środowiska przedszkolnego zarówno na linii rodzic-wychowawca, jak również integracji wszystkich rodziców dzieci z tej samej grupy przedszkolnej, a także wzmacniania więzi pomiędzy dzieckiem a rodzicami.
- Szczegóły
- Patrycja Simińska
- Kategoria: Margonin - Krasnal Hałabała
- Odsłony: 266
Spacer w deszczowy dzień wcale nie musi być nudny. Przykładem jest grupa Krasnala Hałabały, która wyposażona w parasol z radością wyruszyła na "deszczowy"spacer.
- Szczegóły
- Patrycja Simińska
- Kategoria: Margonin - Krasnal Hałabała
- Odsłony: 234
Nadchodzi koniec jesiennych zbiorów, więc to najlepszy czas by świętować „Dzień Dyni” – królowej wszystkich warzyw.
- Szczegóły
- Patrycja Simińska
- Kategoria: Margonin - Krasnal Hałabała
- Odsłony: 279
"Chociaż na grzbiecie jeżyk kolce ma, to każde dziecko lubi go, jak ja". Jesień to ciekawa pora roku ze względu na kolorystykę i bogactwo darów. W zeszłym tygodniu Krasnale bawiły się i uczyły wykorzystując do pracy kasztany, żołędzie i szyszki. Stworzyły również kreatywne prace techniczne - jeże. Oczywiście nasze maluszki stawiają dopiero pierwsze kroki w obszarze zabaw kreatywnych, ale z całą pewnością już teraz sobie dobrze radzą. Przedszkolaki bardzo ostrożnie i starannie wbijały wykałaczki w ziemniaka. Dużo radości sprawiła im ta praca, a i paluszki miały przy tym gimnastykę. Jeżyki znalazły przytulne miejsce w "kąciku przyrodniczym" i ozdobiły naszą salę.
- Szczegóły
- Patrycja Simińska
- Kategoria: Margonin - Krasnal Hałabała
- Odsłony: 291
W grupie Krasnala Hałabały było smacznie i przede wszystkim zdrowo, gdyż przedpołudnie minęło nam na przygotowywaniu pysznych owocowych szaszłyków. Była to świetna okazja do nauki nazw owoców krajowych i egzotycznych, poznania ich zapachów i smaku. Każdy komponował i nadziewał na patyczki swoje ulubione owoce tworząc pyszne i zdrowe szaszłyki owocowe. Praca zakończyła się degustacją, wszystkie owoce zostały skonsumowane z apetytem. Przygotowanie deseru dało dzieciom wiele satysfakcji, uświadamiając im jednocześnie jak ważną rolę odgrywają witaminy we właściwym funkcjonowaniu naszego organizmu.
Strona 3 z 4